Nyheder

Film om isfjorden og optagelsen som et verdensarvsområde

Dato 24. november 2022

Se denne film og forstå begrundelsen for at Ilulissat Kangia er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Hør også om UNESCOs historie og verdensomspændende arbejde indenfor mange områder. Hør også om hvordan vi alle i fællesskab kan medvirke til at bevare dette unikke verdensarvsområde, så også vore børn og børnebørn i flere generationer frem vil kunne opleve dette fantastiske område.
Kangia er vores alles arv - verdensarv.

Fejring af Verdensarvskonventionens 50 års jubilæum

Dato 10. oktober 2022

I anledningen af verdensarvskonventionens 50 års jubilæum d. 16. november 2022 har vi igangsat en lille konkurrence, hvor man kan vinde et gavekort til isfjordscenteret. Se vilkår på billedet.

Geomuseums GEOvr

Dato 20. januar 2017

Opdatering fra mødet i Island august 2016

Ilulissat Isfjord kontor (center) er en del af samarbejdsprojekt kaldet Geomuseum og GEOvr NORA. Vores partnere i projektet er Magma Geopark -Norge, Katla Geopark -Island og Jarðfeingi færøske Jord og Direktoratet Energi - Færøerne.

Projekterne har til formål få anerkendt og formidle den geologiske og kulturelle arv Norden inden for uddannelsesmæssige og kulturelle rejseruter, der vises i udstillingen centre projektpartnerne.

Det vigtigste resultat af projektet vil være tilrettelæggelsen af 4 GEOmuseums for formidling af kulturarven og de geologiske processer inden for innovative teknologier allerede er udviklet af Magma Geopark og Doublethink.

For mere information klik her
http://www.geoVR.no

Vinder af arkitekt konkurrencen Dorte Mandrup Arkitekter

Dato 14. december 2016

Dorte Mandrup Arkitekter har nu skabt et visionært byggeri med respekt for det særlige UNESCO-beskyttede naturområde. Den kommende Isfjordscenter i Ilulissat skal udvikle turismen i Grønland og bidrage til forståelsen af klima-forandringerne.

Arkitektteams besøger Isfjorden

Dato 20. oktober 2015

I denne uge (uge 43), får Ilulissat besøg af en række af de mennesker, der skal være med til at bygge det nye Isfjordscenter.

Ny guide til verdensarvsområdet

Dato 6. november 2013

Turister, lokale og andre interesserede har længe manglet en officiel, opdateret, informativ guidebog om verdensarvsområdet

Populære vandreruter opdateret

Dato 20. september 2013

Ilulissat Isfjordskontor er nu færdig med at forbedre de ti kilometer vanderuter, der findes i verdensarvsområdet Ilulissat Isfjord. De tre ruter -rød, blå og gul rute- har fået frisket markeringerne op, genopbygget varder og er et enkelt sted blevet omlagt pga. risiko for stenskred.

Isfjordskontoret flytter i nye lokaler

Dato 11. juli 2013

Ilulissat Isfjordskontor er nu flyttet tilbage til Ilulissat Rådhus

Kangia outreach day

Dato 19. juni 2013

Her fortæller Isfjordskontores praktikant, Jennifer Bulley fra Washington and Lee University, USA, om et arrangement hvor internationale forskere og lokale grønlandske skoleelever mødtes på tværs af sprog og kulturer.

UNESCO verdensarvsstatus er 63,5 millioner værd om året

Dato 19. marts 2013

Ilulissat Isfjordskontor offentliggør i dag et økonomisk studie fra Washington and Lee University, der viser, at værdien af at have Ilulissat Isfjord indskrevet på UNESCOs prestigefyldte Verdensarvsliste, er omkring 63,5 millioner kroner om året.