Vinder af arkitekt konkurrencen Dorte Mandrup Arkitekter

Dorte Mandrup Arkitekter har nu skabt et visionært byggeri med respekt for det særlige UNESCO-beskyttede naturområde. Den kommende Isfjordscenter i Ilulissat skal udvikle turismen i Grønland og bidrage til forståelsen af klima-forandringerne.
14. december 2016 Dorte Mandrup Arkitekter har nu skabt et visionært byggeri med respekt for det særlige UNESCO-beskyttede naturområde. Den kommende Isfjordscenter i Ilulissat skal udvikle turismen i Grønland og bidrage til forståelsen af klima-forandringerne.

Dorte Mandrup Arkitekter har nu skabt et visionært byggeri med respekt for det særlige UNESCO-beskyttede naturområde. Den kommende Isfjordscenter i Ilulissat skal udvikle turismen i Grønland og bidrage til forståelsen af klima-forandringerne. En turistattraktion i international klasse er kommet et skridt nærmere med valget af Dorte Mandrup Arkitekters forslag til et Isfjordscenter ved Ilulissat. Centret skal være med til at udvikle grønlandsk turisme og være hele verdens indgang til at forstå Isfjorden og ikke mindst kulturen, historien og den markante afsmeltning af indlandsisen. Parterne bag etableringen er Grønlands Selvstyre, Qaasuitsup Kommunia og Realdania. - Vi har valgt Dorte Mandrup Arkitekters forslag, fordi det er et meget poetisk og fremsynet projekt, hvis arkitektoniske helhed understøtter den overordnede vision på smukkeste vis. Den nye bygning vil med respekt for landskabet indgå i et flot samspil med det spektakulære naturområde, siger talsmand for dommerpanelet Jan Søndergård, der er professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og partner i KHR arkitekter.