Kangiata Illorsua - Isfjordscentret

Kangiata Illorsua - Isfjordscentret åbnede i juli 2021

Med en helt unik beliggenhed ved indgangen til det fredede UNESCO-verdensarvsområde sætter Isfjordscentret nye standarder for hvordan kultur og natur kan forenes. Med økonomiske midler fra partnerskabet mellem REALDANIA, Grønlands Selvstyre og Avannaata Kommunia til gennemførsel af byggeriet, blev det den danske arkitekt Dorte Mandrup, der vandt arkitektkonkurrencen i et skarpt opløb mellem internationale tegnestuer. Efter en byggeperiode på omkring 2 år åbnede Isfjordcentret op for de første besøgende den 3. juli 2021.

Centeret giver nu besøgende en god introduktion til både glaciologi, naturpleje og kulturhistorie gennem en moderne formidlingsudstilling. Centeret er organisatorisk placeret under den selvejende institution Greenland Visitor Center, som har til hensigt at oprette tilsvarende visitor centre fem andre steder i Grønland.

Med åbningen af Kangiata Illorsua - Isfjordscentret flyttedes den direkte formidling til gæster fra kommunens Isfjordskontor til det ny Isfjordscenter. Isfjordskontoret står herefter hovedsageligt med forvaltnings-, opsyns-, vedligeholdelses- og koordineringsopgaver indenfor verdensarvsområdet.

Læs mere om Kangiata Illorsua - Isfjordscentret og mulighederne hos dem ved at følge linket til højre.

Læs mere Greenland Visitor Center og planerne for andre Besøgscentre i Grønland ved det nederste link til højre.