Kangia outreach day

Her fortæller Isfjordskontores praktikant, Jennifer Bulley fra Washington and Lee University, USA, om et arrangement hvor internationale forskere og lokale grønlandske skoleelever mødtes på tværs af sprog og kulturer.
19. juni 2013

Den 13. juni 2013 tog fire studerende fra New York University Abu Dhabi med deres to professorer, felt forskerne Denise og David Holland, en pause fra deres feltarbejde for at mødes med fem dygtige studerende fra Mathias Storch Skolen i Ilulissat og Ilulissat Isfjordskontors medarbejdere. Hele gruppen mødtes tidligt om morgenen på Arctic Hotel for at høre forskellige oplæg fra professorerne, NYU studerende og Ilulissat Isfjordskontors personale. Emnerne omfattede en bred vifte fra forskningen i isfjorden, internationalt college liv, til lineær algebra. Efter foredragene, gik gruppen udenfor for at nyde solen og lave nogle teambuilding aktiviteter. Blandt andet en konkurrence om hvilket hold der kunne slå et telt op hurtigst. Jeg nød at arbejde og interagere som et team med folk fra hele verden. Gruppen var en sand hyldest til et møde mellem kulturer og forståelse mellem forskellige nationaliteter med mennesker, der repræsenterer Mexico, Slovenien, Rumænien, Kina, USA, Canada, Australien, Danmark, og selvfølgelig Grønland.

Efter en dejlig frokost i Arctic Hotel restaurant, skulle gruppen på en helikoptertur til isfjorden. Jeg var allernådigst inviteret som repræsentant for Ilulissat Isfjordskontor. Tretten af os blev presset ind i helikopteren hvor vi ivrigt afventede take-off. Da vi endelig lettede og svævede over fjeldene, is og vand, var alle samlet vinduerne for at nyde den storslåede natur og tage billeder. Jeg var mildest talt forbløffet af isens giganter, de uberørte fjelde, og det arktiske smeltevand, der rullede under os. Straks efter landingen ved bræfronten, løb de tre mandlige skoleelever ud i naturen for at udforske. Vi andre stod tilbage i ærefrygt og betragtede det fantastiske naturfænomen og håbede at se og høre de store isfjelde kælve af bræfronten. Professor Denise Holland brugte noget tid på at fortælle om deres udstyr der var sat op for at overvåge og indsamle data omkring isfjorden.

Efter yderligere to landinger med helikopteren, blandet andet ved et fantastisk vandfald skulle vi desværre tilbage til lufthavnen i Ilulissat. Hele helikopteren var fuld af latter og smil efter en lang dag med interkulturel interaktion og udforskning af det smukke landskab i Ilulissat Isfjord. Som en heldig deltager i begivenheden, kan jeg helt ærligt sige, det var en vidunderlig oplevelse med læring, engagement og sjov, og jeg tror, det ville være sikkert at antage de andre deltagere ville erklære sig enige.

Jennifer Bulley

Nukaaka, Cuno og Jakob - Mathias Storch Skolen Ilulissat