Arkitektteams besøger Isfjorden

I denne uge (uge 43), får Ilulissat besøg af en række af de mennesker, der skal være med til at bygge det nye Isfjordscenter.
20. oktober 2015

Blandt gæsterne er de seks arkitektfirmaer, der er udvalgt til at komme med deres forslag til den nye bygning. Isfjordscentret skal både fortælle historien om Ilulissat og Isfjorden og fungere som mødested for lokale og turister.

Arkitekterne skal besøge byen og Isfjorden og have en masse at vide om isen, naturen, kulturen og historien. Alt sammen for at de kan finde frem til den mest velegnede bygning til det helt særlige naturområde. Der lægges op til en beskeden bygning, der fungerer sammen med naturen og de storslåede omgivelser.

De seks arkitektteams skal inden sommeren 2016 komme med deres bud på den rigtige bygning. Efter sommeren vælges det projekt, man går videre med.

Isfjordscentret, der bl.a. skal være med til at styrke turismen, er efter planen færdigt i efteråret 2019. Centret opføres i et samarbejde mellem kommunen, Grønlands Selvstyre og foreningen Realdania.