Parkranger

Verdensarvsområdet Ilulissat Isfjords første park ranger blev ansat i 2009. Park rangeren holder opsyn med området og vejleder brugerne.
Det stigende besøgstal i verdensarvsområdet har medført et behov for øget tilsyn. Avannaata Kommunia har derfor ansat en park ranger, der til dagligt færdes i det fredede område. 

Opsyn og dialog  

Park rangerens opgaver er blandt andet, at sikre, at de gældende regler bliver overholdt, at der er en god dialog med områdets brugere samt at områdets faciliteter er i god stand. Park rangeren er ansat i en helårsstilling og har kontor på Ilulissat Isfjordskontor, men vil i sommerhalvåret primært være at finde ved isfjorden. Om vinteren patruljerer han i det store område med hundeslæde. I den mørkeste tid deltager han dog også i en række administrative opgaver på isfjordskontoret. Endelig afholder park rangeren løbende forskellige offentlige arrangementer i verdensarvsområdet. 
Aron E. Petersen er ansat som park ranger ved Ilulissat Isfjord.  Han taler grønlandsk, engelsk og dansk og kan kontaktes hverdage i dagtimerne på mobil +299 545262 eller e-mail aep@avannaata.gl. Du er naturligvis også altid velkommen til, at henvende dig til park rangeren, hvis du møder ham i fjeldet.